Adrian Pezdirc

Fotografija: Mare Milin

Biografija

Adrian Pezdirc rođen je 1990. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu, glazbenu i srednju školu i pohađao dramski studio (kod Ines Škuflić Horvat) i plesni studio (kod Desanke Virant) Učilišta ZKM-a. Diplomirao je u klasi Krešimira Dolenčića 2014. ulogom Tartuffea u istoimenoj predstavi za koju je iste godine nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

Tijekom studija glumio je u predstavama: Medeja i Michelangelo (r. Tomaž Pandur, HNK u Zagrebu), Last Five Years (r. Lea Anastazija Fleger, ADU u Zagrebu), Škola za anđele (r. Dino Pešut i Mirna Rustemović, ADU u Zagrebu i ZKM, Rektorova nagrada u ak. god. 2013/2014), Adam i Eva (r. Natalija Manojlović, ADU u Zagrebu i Teatar ITD), Tihi obrt (r. Bobo Jelčić, ADU u Zagrebu i ZKM). Nakon diplome nastupa u predstavama Dubrovačka trilogija (r. Staša Zurovac, Dubrovačke ljetne igre) i Spone (kor. Roberto Olivan, Zagrebački plesni ansambl i ZKM).

Tijekom studija polazio je i mnoge radionice, Nigela Charnocka, Jana Fabrea, Living Images – simpozij i radionicu posvećene Mihailu Čehovu (Zürcher Hochschule der Künste), Die Europa-Liste (Universität der Künste Berlin, Goethe-Institut, Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften). U 2015. počinje jednogodišnje stručno osposobljavanje u ZKM-u glumeći u predstavama (Pret)posljednja panda ili statika i Čarobni brijeg, a 2016. postaje članom ZKM-ova ansambla.

Predstave