Pjer Meničanin

Fotografija: Mare Milin

Biografija

Rođen je 3. svibnja 1963. u Karlovcu. Završio je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i 1989. zaposlio se u ZKM-u, u kojem otad neprekidno radi. Nastupao je u predstavama Renea Medvešeka, Bobe Jelčića, Paola Magellija, Janusza Kice, Božidara Violića, Krešimira Dolenčića i dr.

Ostvario je pedesetak uloga u ZKM-u, među kojima se ističu: Pas Ljudevit u predstavi Č.P.G.A., Zeko Zajec u Zeki Zajecu, Crvek u Mrveku i Crveku, Mali brat u Bratu magarcu, Aleksej Aleksandrovič Karenjin u Ani Karenjinoj, Maksim u Skakavcima. Uz to izdvaja ulogu Islajeva u predstavi Mjesec dana na selu u Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Snimio je 50 epizoda obrazovne TV serije za djecu Čarobna ploča.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: Petar Pan, Kristofor Kolumbo, Hamlet, Tartuffe, Galeb, Idiot, Ružno pače, Fedrina ljubav, Buđenje proljeća, Put oko svijeta u 80 dana, Zagrebački pentagram, Koko u Parizu, Krijesnice, Veliki Gatsby, Baltazar ili potraga za čudesnom kapljicom, Skakavci, Ana Karenjina.

Predstave