Nataša Dangubić

Nataša Dangubić rođena je u Dubrovniku 1974. Magistrirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2000. Stalna je članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 2015.

U ZKM-u je ostvarila uloge u predstavama: Živjet ćemo bolje (r. Senka Bulić), Folk Acts (r. Saša Božić), Dobro je dok umiremo po redu (r. Aleksandar Švabić), Svjetlo pada (r. Janusz Kica), Zdrav i čisti dom, to je baš po mom (r. Kristijan Ugrina), Mi i Oni (r. Dario Harjaček), Noćni život (r. Paolo Magelli), Rururururur (r. Marina Pejnović), Črna mati zemla, Moj muž (r. Dora Ruždjak Podolski), Euforija (r. Ksenija Zec), Anđeo od leda (r. Árpád Schilling).

Osim u matičnom kazalištu surađuje i s drugim kazalištima i redateljima: bila je članica ansambla Teatra &TD, nastupa u predstavama Dubrovačkih ljetnih igara, a u mnogim kazališnim projektima surađivala je s redateljima Bobom Jelčićem, Natašom Rajković, Oliverom Frljićem, Sašom Božićem, Joškom Juvančićem, Ivicom Kunčevićem, Ivanom Plazibatom, Frankom Perković, Miranom Kurspahićem i drugima.

Kazališna, televizijska i filmska glumica s ostvarenim ulogama u seriji Bitange i princeze te u filmovima Ono sve što znaš o meni, Šuma summarum, Onaj koji će ostati neprimijećen, ZG 80, Crna kronika, Sex, piće, krvoproliće, Zabranjeno smijanje.

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2020. za najbolju sporednu žensku ulogu u ZKM-ovoj predstavi Dobro je dok umiremo po redu, nagrade na Danima satire Fadila Hadžića (jedna od pet ravnopravnih glumačkih nagrada) za ulogu u predstavi Folk Acts Saše Božića (2017), a za istu predstavu dodijeljena joj je i nagrada međunarodnog festivala Gumbekovi dani za najbolju žensku ulogu. Dobitnica je i Nagrade Ivo Fici na Festivalu glumca 1999. u Vinkovcima, nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2001) za najbolju žensku ulogu u predstavi Anna Weiss.


PREDSTAVE

Anđeo od leda
Črna mati zemla
Dobro je dok umiremo po redu
Euforija
Mi i oni
Moj muž
Svjetlo pada