Nataša Dangubić

Nataša Dangubić rođena je u Dubrovniku 1974. Magistrirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2000. Stalna je članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 2015.

U ZKM-u je ostvarila uloge u predstavama: Živjet ćemo bolje (r. Senka Bulić), Folk Acts (r. Saša Božić), Dobro je dok umiremo po redu (r. Aleksandar Švabić), Svjetlo pada (r. Janusz Kica), Zdrav i čisti dom, to je baš po mom (r. Kristijan Ugrina), Mi i Oni (r. Dario Harjaček), Noćni život (r. Paolo Magelli), Rururururur (r. Marina Pejnović), Črna mati zemla, Moj muž (r. Dora Ruždjak Podolski).

Osim u matičnom kazalištu surađuje i s drugim kazalištima i redateljima: bila je članica ansambla Teatra &TD, nastupa u predstavama Dubrovačkih ljetnih igara, a u mnogim kazališnim projektima surađivala je s redateljima Bobom Jelčićem, Natašom Rajković, Oliverom Frljićem, Sašom Božićem, Joškom Juvančićem, Ivicom Kunčevićem, Ivanom Plazibatom, Frankom Perković, Miranom Kurspahićem i drugima.

Kazališna, televizijska i filmska glumica s ostvarenim ulogama u seriji Bitange i princeze te u filmovima Ono sve što znaš o meni, Šuma summarum, Onaj koji će ostati neprimijećen, ZG 80, Crna kronika, Sex, piće, krvoproliće, Zabranjeno smijanje.

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2020. za najbolju sporednu žensku ulogu u ZKM-ovoj predstavi Dobro je dok umiremo po redu, nagrade na Danima satire Fadila Hadžića (jedna od pet ravnopravnih glumačkih nagrada) za ulogu u predstavi Folk Acts Saše Božića (2017), a za istu predstavu dodijeljena joj je i nagrada međunarodnog festivala Gumbekovi dani za najbolju žensku ulogu. Dobitnica je i Nagrade Ivo Fici na Festivalu glumca 1999. u Vinkovcima, nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2001) za najbolju žensku ulogu u predstavi Anna Weiss.


PREDSTAVE

Črna mati zemla
Dobro je dok umiremo po redu
Mi i oni
Moj muž
Svjetlo pada