Katarina Bistrović Darvaš

Fotografija: Mare Milin

Biografija

Rođena je 1972. Osnovnu i glazbenu školu pohađala je u Zagrebu. Završila je matematičko-informatički smjer srednje škole i upisala matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Godine 1991. upisala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i nakon diplome postala članicom ansambla ZKM-a. Nastupala je u više kazališnih kuća i nezavisnih skupina (Teatar ITD, SK Kerempuh, Teatar Ulysses, Bacači sjenki, Eurokaz, Troubleyn) te u filmovima. Radi i kao vanjska suradnica na katedri za scenski pokret na ADU. Aktivno govori engleski.

Izdvaja kazališne uloge u predstavama: Predsjednice, Hamper, Č.P.G.A., Brat magarac, Ujak Vanja, Kamov smrtopis, Usporavanja, Nesigurna priča, Marat/Sade, Mala sirena, Brak Marije Braun, Saloma, Galeb.

Sudjelovala je u predstavi Rekvijem za metamorfozu Jana Fabrea premijerno prikazanoj na festivalu u Salzburgu 2007. Tijekom 2008. i 2009. nastavila je surađivati s Fabreom na predstavi Orgija tolerancije, s kojom je bila i na turneji, a potom je od 2010. do 2012. surađivala na projektu Prometej, krajolik II.

Rad na filmu i televiziji: Rastreseno gledanje kroz prozor V. Vorkapić, Rastanak B. Ištvančića, Isprani Z. Ogreste, Obiteljska stvar P. Filakovića i Z. Margetića, Crna kronika ili dan žena S. Tribuson, Duga mračna noć A. Vrdoljaka, Ono sve što znaš o meni N. Rajković i B. Jelčića, Lopovi prve klase F. Hadžića, humoristične serije Bitange i princeze G. Kulenovića i Stipe u gostima I. Filakovića, Popravilište za roditelje B. Ankovića, animirani film Prva jutarnja M. Lukanović, Tito A. Vrdoljaka, Kava s džemom F. Peruzovića.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: (Pret)posljednja panda ili statika, Emil i detektivi, Kako smo preživjele, Mirni dani u Mixing Partu, Alan Ford, Tartuffe, Galeb, Idiot, Brak Marije Braun, Galeb_, Victor ili djeca na vlasti, Vrata do, Mala sirena, Ana Karenjina.

Predstave